Termeni si conditii utilizare website Protermo

Informatii generale

Magazinul online www.univerzum.ro cuprinde orice fel de informatii (texte, poze, baze de date, produse, preturi, logo-uri, reclame, bannere de promovare), care constituie continutul magazinului fizic si online, fiind proprietatea companiei SC ONISIMI COM SRL. Orice preluare a continutului, fie aceasta partiala sau integrala, in alte scopuri decat in interes personal este sanctionata de legislatia in vigoare privind drepturile de proprietate intelectuala.

Toate informatiile oferite in prezentul site online sunt in limba romana, fara a se exclude prezentarea acestora in alte limbi, iar orice accesare sau utilizare a site-ului de catre un utilizator reprezinta acceptul termenilor si conditiilor prezente, utilizatorul fiind obligat la respectarea acestora.

1. Definitii ale informatiilor prezentate pe site

Protermo accepta incheierea contractelor de prestari servicii si vanzare de bunuri la distanta, prin mijloace electronice, si, se obliga sa respecte legislatia aplicabila incheierii, validitatii si respectarii efectelor juridice ale acestora.

Urmatorii termeni vor avea acoperire pe toata perioada desfasurarii de activitati economice, nu doar fizice, ci si online, dintre partile mentionate.

Utilizator  -  orice persoana, fizica sau juridica, care viziteaza/acceseaza site-ul erichman.ro.

Vanzator  -  SC ONISIMI COM SRL, cunoscut sub brandul de PROTERMO, cu sediul social in satul Bulai, comuna Moara, judetul Suceava, avand CUI RO4239966 si inregistrat la Registrul Comertului sub nr. J33/957/1993, denumit in continuare PROTERMO.

Magazin online  – site online compus din pagini web ce apartin vanzatorului PROTERMO care se afla accesand platforma www.univerzum.ro , prin intermediul caruia un cumparator, denumit si client, are acces la informatiile prezentate privind produsele supuse procesului de vanzare. Pe magazinul online sunt puse la dispozitia cumparatorilor produse din magazinul fizic PROTERMO aferent orasului Suceava, iar in functie de disponibilitate, aceste produse pot avea mai multe statusuri, oferind si mai multe variante cumparatorilor din mediul online.

Bunuri   – produsele ce sunt puse la dispozitia cumparatorului, contra unui cost, a unui pret de vanzare, reflectet prin intermediul magazinului online PROTERMO.

Comanda online  – orice comanda efectuata prin plasarea de produse in mediul online, pe site-ul curent. Orice cumparator ale carui date de identificare si detalii cu privire la comanda au fost validate este considerat un cumparator valid, ca urmare a plasarii de produse pentru propria achizitie. Orice utilizator poate avea status de client existent sau de client nou, pentru care se interactioneaza cu acesta in baza platformei online si este necesara o validare telefonica sau prin e-mail pentru confirmarea comenzii efectuate pe site.

Produse si servicii  – orice produs sau serviciu listat pe prezentul site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in comanda, ce urmeaza a fi furnizate de catre vanzator clientului, ca urmare a unei comenzi plasate online.

Cont  – sectiunea din site ce poate fi accesata introducand adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului sa transmita o comanda in mediul online. Contul contine informatii despre client si istoricul acestuia pe site (comenzi, facturi fiscale, garantii, servicii de livrare). Clientul se va asigura ca toate informatiile pe care le completeaza in campurile aferente contului sunt corecte, complete si actualizate verificand constant contul, actualizand, cand este cazul informatiile.

Cosul meu  – cos de cumparaturi - sectiune de pe site alocata unui cont al clientului/ utilizatorului ce ii permite acestuia sa adauge produsele si/sau serviciile pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior. In cazul in care produsele nu sunt disponibile la momentul achizitionarii prin efectuarea unei comenzi, clientul va beneficia de posibilitatea de a fi anuntat atunci cand produsul va fi valabil pe site, pentru adaugarea sa in cosul de cumparaturi.

Campanie de promovare  – actiunea de a expune in scop comercial, un numar de produse sau servicii cu stoc limitat sau predefinit, pentru o perioada limitata de timp, in scopul publicitatii pe site, in vederea atragerii potentialilor clienti.

Review  – o evaluare scrisa de catre un client sau beneficiarul unui produs, o evaluare redactata pe baza experientei personale cu site-ul si personalul aferent, cu scopul de a mentiona produsul sau serviciul utilizat.

Tranzactie  – incasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vanzarea unui bun sau serviciu de catre cumparator, in numerar sau cu plata prin card bancar sau prin oricare alta metoda de plata la livrare.

Specificatii  – toate specificatiile si/sau descrierile produselor si serviciilor magazinului online, asa cum sunt acestea definite pe site.

2.  Obligatiile vanzatorului

Vanzatorul pune la dispozitia clientului/cumparatorului, in mod gratuit, informatii profesionale despre produsele si serviciile pe care le presteaza, pentru a atinge finalitatea mentionata intr-o comanda online. Orice continut publicat pe magazinut online PROTERMO, pe site-ul aferent, are caracter orientativ si prezinta informatii despre produsele comercializate de acesta, precum si alte date considerate ca fiind de interes pentru cumparator si care l-ar putea ajuta in procesul de achizitie.

Erichman este singurul detinator al tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra magazinului online, respectiv asupra marcilor, categoriilor de produse, designului, functionalitatea site-ului, mentenanta, imagini, specificatii tehnice, precum si alte detalii ce fac referire la produse si servicii promovate prin intermediul site-ului.

Caracteristicile produselor si documentatiile tehnice aferente produselor si utilajelor prezente pe site sunt puse la dispozitie de catre producatorii si furnizorii de produse, iar Protermo ofera suport informativ si descriptiv al acestora prin intermediul online, prin afisarea acestora pe site.

Vanzatorul isi asuma responsabilitatea de a intreprinde demersuri in mod constant si continu pentru a aduce informatiile pe site intr-o maniera cat mai corecta si adecvata, utilizand termeni relevanti si corecti in descrierea produselor oferite spre vanzare.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a aduce informatii actualizate despre preturile produselor, despre cantitati, imagini, unitati de comanda si mod de ambalare/prezentare, pentru a onora orice comanda plasata online.

Tarifele aferente bunurilor prezente pe magazinul online Protermo sunt exprimate in moneda Romaniei, RON si include TVA. De asemenea, pretul bunurilor includ, acolo unde este cazul, taxa ecologica sau taxa de timbru. Preturile produselor sunt actualizate la oricare achizitie pe care o realizeaza vanzatorul pentru a-si mari stocul de produse. Pretul produsului comandat de catre un client este cel afisat la data plasarii comenzii pe site, in respectivul cos de cumparaturi.

Imaginile si pozele produselor prezente pe site cu scop comercial sunt afisate online doar cu titlu de prezentare, vanzatorul asumandu-si rsspunderea ca unele produse comandate pot diferentia sub aspectul unor caracteristici de tipul culorii, nuantei, marimii sau dimensiunii, in functie de aspectul real al produsului sau de lotul in care au fost fabricate.

3.  Promotii si oferte pe site

Protermo isi rezerva dreptul de a completa si/sau modifica orice informatie din magazinul online fara a anunta in prealabil utilizatorii site-ului. Acestora le revine obligatia de a verifica pretul produselor si informatiile descriptive inainte de a plasa o comanda online.

Promotiile produselor si ale serviciilor magazinului online se desfasoara pentru perioade limitate de timp, specificate pe pagina de prezentare a produselor din cadrul site-ului online. De asemenea, promotiile sunt valabile in limita stocului disponibil si a ofertelor speciale. Produsele, preturile si alte informatii cu privire la disponibilitatea acestora in stoc sunt afisate in mediul online, iar Protermo nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de cumparatori in ceea ce priveste promotiile produselor, tinand cont de cantitatea limitata sau de epuizarea stocului.

4.  Procesul de comanda online al produselor

Orice client sau cumparator care acceseaza site-ul Protermo poate plasa o comanda prin intermediul platformei online. Clientul intra pe site, vizualizeaza lista de produse, verifica detaliile fiecarui produs conform specificatiilor si preturilor, urmand sa adauge aceste produse in cosul de cumparaturi, pentru ca apoi sa finalizeze comanda prin selectarea unei modalitati de plata si de livrare.

Produsele ce sunt plasate in cosul de cumparaturi nu atrag dupa sine si inregistrarea comenzii ca fiind procesata sau rezervarea produselor in magazinul fizic. Clientul are datoria de a verifica stocul produselor inainte de amplasarea comenzii.

Pentru ca fiecare comanda sa se finalizeze cu succes, clientul trebuie sa completeze corect toate datele de contact si de livrare sau sa acceseze contul sau aferent acestui site pentru a duce la bun sfarsit etapa de achizitie a bunurilor. Pentru inregistrarea corecta si finalizarea cu succes a comenzii online, clientul poate fi contactat de catre vanzator prin mijloacele tehnologice disponibile pentru a i se confirma acuratetea datelor si ale produselor achizitionate.

La comenzile online cu livrare prin curier, costul transportului va fi calculat conform politicii de livrare, aferente in sectiunile de pe site. A se citi politica de livrare si transport pentru comenzile online.

In vederea optimizarii serviciului de comenzi online, magazinul Protermo isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientilor la anumite facilitati ale magazinului online, cum ar fi imposibilitatea finalizarii unei comenzi plasate online in cosul de cumparaturi, daca clientul respectiv nu are creat un cont de utilizator pe care il poate gestiona cu siguranta si in cunostinta de cauza.

De altfel, unele facilitati care sunt puse la dispozitia clientilor in magazinul online, cum ar fi diversele modalitati de livrare si de plata, pot fi restrictionate sau conditionate de cantitatea stocului, de comenzile preluate in avans sau de clientii care se regasesc fizic in magazin, in momentul achizitionarii de produse. In acest caz, stocul produselor se modifica, clientul care este prezent fizic in magazin, avand prioritate.

In cazul in care un client/ cumparator achita comanda plasata online prin mijloace electronice, vanzatorul nu poate fi facut responsabil pentru oricare alte costuri suportate de acesta, cum ar fi comisioanele de operatiuni, percepute de banci, comisioanele de conversie valutara (in cazul in care nu se foloseste un cont in lei, ci in valuta), aplicate de unitatile bancare emitente. Aceasta responsabilitate este doar a clientului, iar eventualele litigii se vor solutiona intre acesta si banca emitenta cu care clientul are incheiat contractul si respectiv de unde i s-a emis cardul.

5.  Drept de proprietate intelectuala exclusiv a magazinului Protermo

Tot continutul prezent pe site-ul Protermo, fara a se limita la informatiile furnizate de tertele parti (funizori externi de produse si servicii), cum sunt graficele, denumirile, textele, marcile, numele site-ului, continutul, soft-ul, programale sau oricare alte fisiere multimedia, sunt proprietatea SC ONISIMI COM SRL si nu pot fi preluate si/sau folosite de catre alte parti fara acordul in prealabil, in scris, al proprietarului.

Oricare alt vizitator al prezentului site, are posibilitatea de a copia informatiile de pe site, dar de a le folosi doar in scop personal, non-comercial si fara a le sterge sau a le modifica. Orice utilizare a materialelor sau informatiilor de pe site, in oricare alte scopuri, exceptand cel informativ, este strict interzisa si va fi pedepsita conform legii.

Odata cu accesarea acestui site, vizitatorii/ clientii/ cumparatorii sunt de acord cu denumirile propuse, marca comerciala, logo, texte, documente sau fisiere media, detinute doar de catre vanzator, Protermo.

Aceste date nu pot fi folosite in alte scopuri decat cel informativ, iar SC ONISIMI COM are dreptul de a actiona prin mijloace legale in instanta daca aceste drepturi de proprietate intelectuala si/drepturi de autor sunt incalcate intr-un anume fel. Orice alta modificare neautorizata a informatiilor si datelor de pe site este strict interzisa!

6.  Legislatia aplicabila si competenta

Toate informatiile din rubrica Termeni si Conditii sunt supusi legislatiei din Romania. In caz de litigiu si/sau in lipsa unui acord amiabil intre vanzator si cumparator, solutionarea cazului revine instantelor competente din Romania, care vor actiona dupa caz.

7.  Raspundere tehnologizata

Vanzatorul nu este responsabil pentru oricare situatii ar putea sa apara in cazul in care site-ul nu functioneaza corespunzator ori partial din vina clientului/ cumparatorului sau pentru situatiile in care contul de client a fost pierdut, sters sau blocat din motive ce nu tin de vanzator. Posibilitatea ca site-ul sa nu functioneze din motive tehnologice ce nu tin de vanzator sau de dispozitivele pe care acesta le foloseste nu poate trage la raspundere Protermo.

8.  Modificari ale termenilor si conditiilor de pe site

In calitate de vanzator, acesta poate modifica in orice moment prezentii Termeni si Conditii de utilizare pe website. Versiunea actualizata va fi permanent disponibila pe paginile site-ului, pentru accesul clientilor si utilizatorilor.

In cazul in care clientul nu se opune, in scris, aplicarii noilor Termeni si Conditii de utilizare de pe site, se va considera ca modificarile aduse prezentelor informatii de pe site sunt acceptate si utilizare de catre client, la data afisarii pe site si in momentul logarii pe site.

In cazul in care clientul se opune, in scris, modificarilor sus mentionate, ii confera drept vanzatorului sa procedeze la invalidarea contului clientului si a restrictiilor acestora pe site, inclusiv la imposibilitatea achizitionarii de produse de pe site.

Prin crearea si utilizarea contului, orice utilizator sau client isi asuma responsabilitatea pentru mentinerea si psstrarea datelor legate de propriul cont, dar si pentru gestionarea accesului in cont, iar in masura permisa de legislatia in vigoare, acesta este responsabil de activitatea desfasurata prin intermediul contului sau, pe site-ul online al magazinului Protermo.

9.  Review–uri si opinii ale produselor

Dupa achizitionarea de produse din cadrul magazinului online, vanzatorul poate solicita clientului sa ofere un feedback legat de produs, precum si de intregul proces de comanda.

Solicitarea unui review legat de produsul achizitionat sau de serviciul la care a apelat va fi transmis catre adresa de e-mail mentionata de client in cont sau i se va sugera sa plaseze un review pe pagina principala a site-ului la sectiunea de comentarii si feedback-uri.

Orice review are ca scop imbunatatirea calitatii livrarii de produse si servicii, si nu atrage dupa sine penalizarea sau restrictionarea accesului in contul respectiv.

De asemenea, prin secțiunea de review li se ofera clientilor posibilitatea de a impartasi unii altora experienta lor cu produsele si serviciile furnizate de Protermo. Opiniile, informatiile, sugestiile si sugerarile efectuate de catre clientii magazinului sunt utilizate ca si ghid in satisfacerea clientilor, conform parerilor expuse, acestea fiind analizate de angajatii magazinului si propuse pentru imbunatatire, acolo unde este cazul si posibilitatea.

Vanzatorul, Protermo, isi rezerva dreptul de a publica pe site review-uri si recenzii care sunt pertinente si sincere, cu privire la produsele si serviciile promovate. De asemenea, in calitate de clienti, puteti oferi in comentarii sugestii pentru alti clienti, ca urmare a folosirii unui produs sau serviciu, in ideea de a le oferi altor utilizatori o experienta reala.

In exprimarea opiniilor in calitate de clienti, va rugam sa faceti referiri doar la caracteristicile produselor, modul de folosire, detalii tehnice comparabile, s.a.m.d.

Erichman isi rezerva dreptul de a nu publica: opinii ce induc in eroare in mod intentionat clientii, opinii rauvoitoare, false, care nu sunt complete, mesaje care fac referire la alte produse si campanii ale altor agenti economici, date ale persoanelor care au legatura cu alte magazine online; nu se vor publica pe site pareri si intrebari care privesc stocul, disponibilitatea produselor, preturile, detalii despre livrare sau alte informatii detinute doar de Protermo, conform contractelor existente cu tertii.

Toate informatiile din prezentul formular Termeni si Conditii sunt exclusiv proprietatea SC ONISIMI COM SRL si orice prelucrare a acestora, partiala sau totala nu se poate face fara acordul in prealabil, in scris, al vanzatorului.