Serviciul de livrare cu flota Haschi Logistics

Protermo va pune la dispozitie  serviciul de livrare  al produselor prin intermediul  flotei proprii  de autovehicule. Livrarea se va realiza de la sediul magazinul Protermo de unde s-au achizitionat produsele pana la adresa specificata de client, adresa regasita in contul acestuia sau comunicata ulterior.

Plata pentru un transport se va face in functie de tipul si de valoarea marfii, de distanta acesteia pana la punctual de livrare, precum si de servciul de paletare aferent.

in functie de utilajul folosit pentru livrarea comenzilor (tir, vola, macara, sprinter, etc.), conducatorul autovehiculului poate ajuta la descarcarea marfii, insa nu si la manipularea acesteia in vecinatate, in functie de cursele si traseele alocate pentru ziua lucratoare in curs. De aceea, va recomandam ca in cazul unor comenzi de marfuri voluminoase si grele, sa apelati la personae care sa va ajute la manevrarea acestora pana la cel mai apropiat punct necesar dvs.

Serviciul de livrare al comenzilor la domiciliul clientului

            Serviciul de livrare a marfii este asigurat prin respectarea conditiilor afisate in fiecare unitate, precum si a urmatoarelor reguli:

 1. Transportul este asigurat pana in zonele unde masinile pot parca in conditii de siguranta. Este posibil ca Protermo sa solicite clientului prezentarea unui Permis de Libera Trecere eliberat de primarie, in zone in care sunt impuse anumite restrictii de circulatie (limitare de tonaj, acces interzis si oprire interzisa).
 2. In situatia in care, la numerele de telefon lasate nu răspunde nimeni, nu ne asumam raspunderea pentru neplacerile cauzate de intarzieri. In acest caz, transportul va fi reprogramat.
 3. Nu ne asumam raspunderea pentru intarzierile in livrarea marfurilor cauzate de forta majora (inundatii, cai de acces inzapezite, impracticabile). In acest caz, transportul se va reprograma.
 4. Asiguram transport gratuit  pentru comenzi cuprinse intre  300 lei -1000 lei  inclusiv TVA   in limita a  10 km   in raza magazinului, in limita a 3.5 tone per autoutilitara si a 4m lungime.
 5. Asiguram transport gratuit  pentru comenzi cuprinse intre  700 lei - 3000 lei  inclusiv TVA   in limita a  30 km   in raza magazinului, in limita a 3.5 tone per autoutilitara si a 4m lungime.
 6. Comenzile care nu se incadreaza in valorile de mai sus, se vor taxa cu  1.39 lei inclusiv TVA/km.
 7. Daca comenzile cuprinse in aceasta suma, nu pot fi transportate cu autoutilitara, si este necesar un camion (exemplu fac marfurile grele precum: otel, beton la 12m, caramida, BCA, adezivi, ciment, pavaj, etc.) se va percepe o taxa de  1.69 lei inclusiv TVA  /km.
 8. Pentru comenzile care  depasesc 3000 lei s  i este necesara livrarea cu camionul si descarcarea cu macaraua se va percepe o taxa de  3,00 lei inclusiv TVA /km  (se incaseaza doar diferenta de kilometri dintre transportul gratuit si adresa de livrare a marfii).
 9. Pentru comenzi ce depasesc aceasta capacitate, costurile de livrare se multiplica in functie de numarul de curse necesare sau de mijloacele de transport utilizate, in cazul in care clientul solicita si serviciul de descarcare cu macaraua.
 10. Pentru comenzile care includ materiale si/sau produse livrate pe paleti, se va percepe o taxa de manipulare de  5 lei inclusiv TVA/buc.
 11. Pentru comenzi mari, punem la dispozitia clientului si serviciul de descarcare directa, in zonele accesibile unui tir de marfa; in acest caz, costul per km este de  2,60 lei  inclusiv TVA  , clientul fiind responsabil de a-si organiza descarcarea.
 12. Taxele pentru serviciile de debitare sunt de  2 lei inclusiv TVA/buc  pentru cantitatile de  maxim 100kg   si  1.7 lei inclusiv TVA/buc  pentru cantitatile care  depasesc 100kg.
 13. Pentru livrarile de marfa unde este limita de tonaj se achita taxa de autorizatie in valoare de 600 de lei.
 14. Clientul trebuie sa asigure transportul marfurilor de la mijlocul de transport in curte /casa /apartament.
 15. Livrarile se efectueaza cu autoutilitare de pana la 3.5 tone (greutate marfa de max. 1,5 t sau volum max. 16 mc) sau camion de 10 tone dotat cu macara (greutate de 10 tone sau 10 paleti).
 16. Pentru livrari ce depasesc aceasta capacitate, costurile de livrare se multiplica in functie de numarul de curse necesare sau de mijloacele de transport utilizate.
 17. Plata pentru serviciile de transport si manipulare marf se face la casele de marcat din cadrul magazinului Protermo, pentru comenzile plasate fizic, iar pentru comenzile online se va discuta la serviciul clienti, pentru fiecare comanda in parte, tinand cont de aspectele mentionate mai sus (cantitate de marfa, distanta, paletare, descarcare, etc.).
 18. Program de livrare comenzi:  luni - sambata  , in intervalul orar  08.00-20.00.

Serviciul de taxare si returnare paleti

 1. Pentru produsele care se comanda la nivel de palet, se va incasa paletul la pretul standard in functie de modelul paletului.
 2. In cazul in care clientul returneaza paletul la livrare, contravaloarea paletilor se va storna fie la casa de marcat in prezenta clientului, fie in cont bancar in maxim 30 zile.
 3. Paletii pot fi returnati in termen de  12 luni  de la livrare. Nu se accepta paletii care sunt deteriorati sau alti paleti decat cei livrati.
 4. Erichman nu are obligativitatea sa ridice paletii de pe santier, in cazul in care acolo a fost adresa de livrare, clientul asumandu-si responsabilitatea de a aduce inapoi la depozit numarul de paleți livrati, conform fisei de comanda.
 5. Pentru paletii returnati in depozit se percepe o taxa de uzură de numai  5 lei inclusiv TVA/buc.